/img/fonsportada/ripollet-mercat-municipal-(9).jpg degradat blanc

Els pressupostos participatius fan realitat el cinema a la fresca

07/06/2017

Els pressupostos participatius, que es van endegar de manera pionera l'any passat, comencen a fer realitat els projectes presentats pels estudiants del municipi. Així, aquest divendres, 9 de juny, s'estrena el Cinema a la fresca, amb la projecció del musical Grease, a les 22 hores, al pati del Centre Cultural. Enllaç al projecte.

La iniciativa ha estat presentada en roda de premsa per la primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, qui ha repassat l'estat d'execució dels 7 projectes en marxa, que suposaran una inversió d'uns 300.000 euros. Segons Castillejo, els més avançats són: els contenidors d'oli domèstic, que s'espera que estiguin instal·lats aquest estiu i els sonomàfors, que es posaran en marxa a l'octubre. La resta de propostes segueixen el seu curs i en alguns casos s'han fet reunions amb la participació dels joves i s'han introduït millores. De cara al proper pressupost, la regidora ha confirmat que es tornarà a realitzar un procés participatiu per a les inversions.

Els pressupostos participatius fan realitat el cinema a la fresca -Imatge 1-
DOSSIER INFORMATIU DE SEGUIMENT DELS PRESSUPOSTOS PARTICPATIUS 2017

Situació projectes pressupostos participatius 2017


Sonomàfors per a invidents (institut Palau Ausit)

S'han celebrat dues trobades entre el personal tècnic dels serveis municipals amb el grup que va proposar el projecte, amb la Fundació Once i amb un veí de Ripollet, Salvador Gorina, molt implicat en aquest projecte.

Està previst que, cap el mes d'octubre, estiguin instal.lats aquests senyals intel.ligents a la totalitat dels semàfors de Ripollet. Són uns senyals acústics que s'activen quan la persona prem un comandament enviant l'ordre al semàfor perquè emeti el so quan permeti el pas dels vianants.

Triguen en la instal.lació a causa del semàfor de la carretera de Santiga. Aquest semàfor depèn de la Direcció General de Carreteres de la Generalitat de Catalunya, a qui se li ha de donar un termini d'audiència de tres mesos abans de la instal.lació de l'aparell.

Tot i que no forma part d'aquest projecte, els nois i noies del grup han demanat la instal.lació de dos semàfors més, un a la cruïlla dels carrers Padró amb Balmes i carretera de Santiga i un altre a l'avinguda del riu Ripoll, darrera de l'institut Lluís Companys. Aquests semàfors ja estaven contemplats per a la seva inclusió en un projecte de la regidoria de Mobilitat i Transport Públic.

 

Contenidors d'oli domèstic (institut Can Mas)

El personal del serveis municipals i els joves de l'institut Can Mas han concretat aquest projecte en la ubicació de cinc contenidors de recollida d'oli a les escoles Ginesta, Escursell i Tiana, al mercat municipal i al centre cívic Can Mas, a més del subministrament de 1100 embuts.

Actualment, ja està preparat el concurs per al subministrament dels contenidors i els joves s'han ofert per fer el disseny dels adhesius informatius que aniran col.locats als contenidors. En principi, aquest contenidors quedaran instal.lats abans de l'estiu.

 

Parcs segurs, infants il·lesos (institut Lluís Companys)

Està pendent de celebrar una trobada entre el personal dels serveis tècnics municipals i el grup de joves que va efectuar aquesta proposta per a instal.lar llosetes de cautxú reciclat i acolorit a dos espais de jocs infantils dels parcs municipals. A falta de celebrar aquesta reunió, cal concretar quins seran definitivament aquests dos espais que formaran part d'un seguit d'actuacions anuals per a continuar adequant la resta d'espais de jocs dels parcs municipals.

 

Wifi públic (Sant Gabriel) i Ripojove (institut Can Mas)

Després de dues reunions entre el personal de Joventut i Comunicació amb els joves de l'institut Can Mas, s'està treballant en la proposta d'elaboració d'un espai web obert a la participació dels joves de Ripollet. Els joves van comentar la seva preferència per un espai web enlloc d'una aplicació mòbil i en aquest sentit s'està treballant. En aquest espai els trobaran tota la informació que sigui del seu interès, així com espais de debat o preguntes freqüents.

Quant als punts wifi públics, s'ha de produir la trobada amb el grup d'alumnes del Sant Gabriel per fixar la ubicació d'aquests punts per tal que puguin oferir una àmplia cobertura als diferents barris del municipi de Ripollet.

 

Cinema a la fresca (institut Palau Ausit)

Aquest serà el primer dels projectes que veurà la llum perquè començarem a gaudir-lo aquest divendres, dia 9 de juny, al pati del centre cultural.

Avui mateix, la Junta de govern local aprovarà la despesa de 37.683,76 euros per dur a terme aquest projecte que inclou l'equip de sonorització, el de projecció, el d'il.luminació i l'ambientació del pati del centre cultural per tal de dur a terme una programació de cinema a la fresca.

El personal tècnic de Joventut i Cultura ha mantingut diverses reunions amb els joves del grup per tal de fer tant la proposta tècnica com la programació de les pel.lícules que es projectaran durant aquest estiu. De fet, el grup de noies que ha proposat aquest projecte serà l'encarregat de dinamitzar l'activitat, amb la col.laboració del personal de joventut.

 

Papereres pipican (institut Lluís Companys)

A manca d'una darrera reunió entre els serveis tècnics municipals, membres de la Taula de Protecció Animal i el grup de nois i noies que va demanar aquest projecte, està a punt la proposta d'adquisició i instal.lació de Instal.lar 20 punts de recollida de les caques de gos. En aquestes papereres específiques, les persones propietàries dels gossos trobaran un subministrador de bosses per a la recollida de la caca i un espai per llençar-la després. Cal acabar de concretar la ubicació específica de cadascuna de les papereres.

 

Rocòdrom (institut Palau Ausit)

Amb un preu de contracte de 75.000 euros, avui s'ha aprovat també a la Junta de Govern el projecte per a la construcció d'un búlder i remodelació del rocòdrom a les instal.lacions del poliesportiu municipal.

En l'actualitat, hi ha un rocòdrom al mur al costat de la pista coberta del poliesportiu. Amb aquest projecte, l'objectiu és crear-ne un de més assequible pels infants o per persones que es volen iniciar en aquest esport. Per això, s'ubicarà el búlder a la zona interior de grades de la pista coberta. Aquesta construcció tindrà uns tres metres d'alçada i és de material de resina, amb les corresponents mesures de seguretat a aquest tipus d'instal.lacions.

Aquest projecte ha estat treballat pel grup d'estudiants i l'entitat Centre Excursionista de Ripollet, juntament amb el personal tècnic del patronat municipal d'esports.

Altres imatges:
Els pressupostos participatius fan realitat el cinema a la fresca -Imatge 2-
  • Seu-e Ripollet
  • Cita prèvia
  • Govern obert i transparència
  • Comissió del Nomenclàtor
  • Preinscripció del curs 2021-2022
  • Participa
  • CIP Molí d'en Rata - Patrimoni en línia
  • Programes de memòria de Ripollet
  • Premsa
  • Imatge corporativa
  • Mocions
  • Defensora de la Ciutadania
  • Agenda institucional
  • Targeta Més, la targeta de Ripollet
  • Murals de Ripollet
  • Consorci per a la normalització lingüística
  • lallana
  • Ripollet Ràdio a la carta
  • Ripollet TV a YouTube
  • Estudi olors
  • Assessorament sobre habitatge
  • SIAD - Servei d'Informació i Atenció a les Dones
  • No puc esperar
  • Observatori contra homofòbia
  • Formulari refugiats