El Gimnàs Duo Fitness participa amb èxit en proves d'alta muntanya

24/07/2017

Sis membres del Gimnàs Duo Fitness han participat en el Gran Trail Aneto Posets celebrat entre el 22 i el 23 de juliol a Benasc, a Osca. La prova, una ultramarató que abasta diverses curses d'alta muntanya de 109 quilòmetres i 7.000 metres de desnivell positiu, es va fer recaptar fons i difondre les activitats de la Fundació Alvin Bayona d'esports aquàtics adaptats.

El Gimnàs Duo Fitness participa amb èxit en proves d'alta muntanya -Imatge 1- L'inici de la cursa es va donar la matinada de divendres a dissabte amb un temps límit de 38 hores per finalitzar-la. La duresa de la prova es va fer palesa poc després de començar a causa de la forta pluja que va caure al voltant de les dues de la matinada i que va remetre passat el quilòmetre 25. Pujades inacabables com la del coll de Salenques, descensos vertiginosos com el de Ballivierna, al refugi de Corones, són clars exemples d'un recorregut tant bell com extrem, que va posar a prova la resistència dels corredors.

Finalment 120 corredors no van poder finalitzar la prova i van haver d'abandonar. Els sis participants ripolletencs anaven en dos equips (José María Clares, Pedro Muñoz, Juan Romero i Albert Samper per una banda i Juan Carlos Romero i José Giménez per l'altre), i van trigar 37 i 30 hores respectivament en travessar la meta.

Diumenge, altres set participants del Duo Fitness (Jennifer Porcel, Rafa Sánchez, Laura Gálvez, Jordi Olmo, Fran Espinar, David Garcia i Juan Mirall) van disputar la prova de la Volta al Pic de Cerler (26 km i 1.250 m de desnivell positiu). Aquesta prova es dirigia a la localitat d'Eriste i des d'aquí pujava cap a l'estació d'esquí de Cerler, donant la volta al pic de Cerler i baixant de nou cap a Benasque. Tot i la menor distància la calor i el desnivell van fer que la prova fos igualment dura, tot i que tots els integrants del gimnàs van poder finalitzar-la.